fallback

Пред парламента - искания за оставки и затвор

Тълпата скандира: "Мафия!", "Вие сте позор, оставка и затвор!", "Вън от парламента!", "Рекет и корупция"

11:31 | 14.01.09 г.
Автор - снимка
Създател

Участниците в започналия преди минути протест пред парламента замерят полицаите със сняг камъни и ги призовават да се включат в протеста, предаде Dnes.bg.

На мястото са пристигнали и специални части.

Тълпата скандира: "Мафия!". "Вие сте позор, оставка и затвор!", "Вън от парламента!", "Рекет и корупция", се чете на плакатите, които носят стотиците протестиращи пред парламента.

Още към 9:00 ч. градинката пред Софийския университет бе затворена с метални заграждения. На всеки, който иска да премине, се иска документ за самоличност.

Около храм-паметника "Св. Ал. Невски" са струпани десетки автобуси, които са превозили полицаите до мястото на планираните протести. Движението в района е спряно.

В протестите е планирано участие на студентски организации, природозащитници и земеделски производители. Протест на пл. "Народно събрание" от 11.00 ч. до 12.30 ч. организира и Българският кардиологичен институт.

Предварително обявените искания включват субсидии за земеделските производители, промените в Закона за горите, промени във висшето образование и Студентския град, национални плащания за млекопроизводителите, както и за неотложна държавна помощ за българското пчеларство.

Още за протестните действия

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:24 | 02.09.22 г.
fallback