fallback

Президентът свиква Консултативния съвет за национална сигурност заради газа

На заседанието ще бъдат обсъдени мерки за ограничаване на последствията от спирането на доставките на природен газ за България

17:53 | 06.01.09 г.
Автор - снимка
Създател

Президентът Георги Първанов обяви, че на основание чл. 100, ал. 3 от Конституцията на Република България свиква на заседание Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) утре, 7 януари, на „Дондуков” 2, съобщи пресцентърът на държавния глава.

Решението е взето след днешната среща на Първанов с министър-председателя, вицепремиера Ивайло Калфин и министъра на икономиката и енергетиката Петър Димитров, на която е обсъдена ситуацията в страната след спиране подаването на газ на украинско-румънската граница за България и съседните ни държави.

На утрешното заседание ще бъдат обсъдени мерки за ограничаване на последствията от спирането на доставките на природен газ за България. Доклади ще изнесат Сергей Станишев, Ивайло Калфин и Петър Димитров.

Членове на КСНС са председателят на Народното събрание, министър-председателят, министрите на отбраната, на вътрешните работи, на външните работи, на финансите, както и председателят на Държавна агенция „Национална сигурност”, началникът на Генералния щаб на армията и председателите на парламентарните групи в Народното събрание.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:53 | 04.09.22 г.
fallback