fallback

Преглед на печата за 3 януари

Община Добрич е внесла проекти по оперативни програми за повече от 50 млн. лева, чието осъществяване се очаква да започне през 2009 г.

10:50 | 03.01.09 г.
Автор - снимка
Създател

50 млн. лева от оперативни програми ще инвестира Община Добрич в инфраструктура в. Дневник

Община Добрич е внесла проекти по оперативни програми за повече от 50 млн. лева, чието осъществяване се очаква да започне през 2009 г., съобщиха от местната администрация. Предвиждат се подобрения на пътната инфраструктура, на градската и околната среда, обновяване на обекти в областта на културата и образованието.

Общината планира да инвестира 10 млн. лева по един от най-мащабните проекти за реконструкция на централната пешеходна зона. С подкрепата на оперативната програма "Регионално развитие" се предвижда да бъдат обновени настилките, да бъдат изградени детски площадки, велосипедни алеи, рампи и обезопасителни парапети за хора с увреждания, да бъдат разкрити места за паркиране.

Около 6 млн. лева се очаква да бъдат вложени за обновяване на туристическите услуги в града. Ще бъде изграден нов парк за екстремни игри - скейт, скално катерене, пейнтбол, водни спортове.

Информационни офиси ще консултират граждани в района на Силистра за европрограми в. Дневник

Информационни офиси за подпомагане на граждани и неправителствени организации при разработването на проекти ще работят през тази година в Алфатар и Ситово. Това съобщиха от Асоциацията за трансгранично сътрудничество и развитие "Дунавска Добруджа" в Силистра, цитирани от БТА.

В офисите ще бъдат давани консултации за кандидатстване по проекти, услуги за разработване на предложения за проекти, съдействие за организирането на семинари, обучения, бизнес срещи и програми за обучение.

Инициативата е финансирана по програма ФАР с 28 600 евро.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:39 | 14.09.22 г.
fallback