fallback

Преглед на печата за 23 декември

08:04 | 23.12.08 г.

Държавата спасява туризма с 6000 безплатни карти за лифт в. Сега

Държавата реши да подпомогне три от големите ни зимни курорти - Боровец, Пампорово и Банско, като раздаде 6000 безплатни лифт карти. 1500 от тях ще са за български туристи, а останалите 4500 са за чужденци. От бюджета на Агенцията по туризъм са отделени 1.5 млн. лв. за тази цел. Картите ще се дадат на туроператорски фирми, които първи са направили заявки за минимум 6-дневни туристически пакети за периода 15 януари - 1 февруари 2009 г. и през март. Чуждите фирми трябва да са довели туристите с чартърен полет. Не се знае обаче какви са изискванията към българските туроператорски фирми.

Малките автобусни фирми почнаха да намаляват цените в. Сега

Макар и със закъснение цените на автобусните билети тръгват надолу заради поевтинялото гориво. Процесът обаче тръгна под натиск на общинските съвети и кметове във Велико Търново, Пловдив и Варна. Големите превозвачи все още не намаляват цените въпреки по-евтиното гориво. "Юнион Ивкони" например запази старите цени на междуградски и международни превози с мотива, че вече прави отстъпки за пенсионери, студенти, инвалиди и ученици.

Рудник спира работа заради липса на пазар в. Новинар

Рудник „Миньор” в Бобов дол спира работа, след като ТЕЦ „Бобов дол” отказа да изкупува въглищата, съобщи вчера директорът на рудника Венцислав Алексов. От централата обясниха, че вече на склад има предостатъчно количества от суровината. Миньорите заплашиха с гладна стачка, тъй като не са изплатени ноемврийските им заплати.

БТК ще сезира Брюксел за замразяване на цените за телефония в. Дневник

Комисията за регулиране на съобщенията замразява цените на телефонните услуги и оставя България с най-високи нива в Европа, заяви пред медиите главният изпълнителен директор на "БТК груп" Бернар Москени. Миналия петък регулаторът одобри схема за постепенно намаление на тарифите на едро за разговори между мобилни и фиксирани мрежи, но на практика отстъпи от намерението си това да стане с бързи стъпки. Според новия график до средата на 2009 г. цените между мобилните мрежи остават същите, а между фиксирани и мобилни намалението за същия период е няколко стотинки. Регулаторът се отказа и от намерението си да наложи стъпките само на двата най-големи - "Мобилтел" и "Глобул", и даде гратисен период от една година на "Вивател". "Искаме комисията да преразгледа решението си. В противен случай БТК ще отиде в съда, ще използваме международни адвокати и ще се обърнем към ЕК", каза Москени.

Наематели в молове започнаха да искат по-ниски наеми в. Дневник

Финансовата криза и очакванията за свиване на потреблението стреснаха част от наемателите в моловете, които започнаха да настояват за предоговаряне на условията. През миналата седмица управителите на магазини в "Мол Варна" поискаха по-ниски наеми и повече маркетинг събития. Половината от тях дори отвориха с два часа закъснение в знак на символичен протест. В търговския център е създадено и неформално сдружение, което ще настоява за предоговарянето на договорите, които са сключени обикновено за 10 години напред. По неофициална информация в него влизат 81 от общо 140 търговски обекта в мола. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:26 | 11.09.22 г.
fallback