fallback

Отпускат 1 млн. лв. от бюджета за градския транспорт в Пловдив

Зам.-кметът на Пловдив Александър Константинов е поискал да бъде увеличена държавната субсидия за нерентабилните линии

14:35 | 20.12.08 г.
Автор - снимка
Създател

Правителството е отпуснало 1 млн. лв. от държавния бюджет за субсидии и компенсации за градския транспорт в Пловдив, съобщи областният управител на Пловдив Тодор Петков, цитиран от БТА.

Средствата се дават на базата на мотивирано искане до министъра на финансите от заместник-кмета на Пловдив Александър Константинов, който е поискал да бъде увеличена държавната субсидия за нерентабилните линии и за компенсиране на безплатните и с намалени цени пътувания, уточни Петков.

Областният управител отбеляза, че Пловдив е единственият голям град в страната, в който цената на билета е все още 0,80 лв. Допълнителната сума от 1 млн. лв. е 25 на сто от общия размер на средствата, отпуснати за 2008 г., които са почти 5 млн. лв. и ще бъдат разпределени между петте превозвача в Пловдив.

В началото на месеца Министерският съвет гласува постановление, с което се отпускат допълнителни 10 млн. лв. за изграждането и реконструкцията на бул. „България“ в Пловдив, както и 5 млн. лв. за развитие и разширение на летище Пловдив, припомни Тодор Петков.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:46 | 30.08.22 г.
fallback