fallback

Цигарена фабрика Пловдив пуска на пазара две собствени марки цигари

Новият собственик ще внесе акцизи и ДДС само от собствената си дейност за тази година на стойност 35 млн. лв.

14:13 | 18.12.08 г.
Автор - снимка
Създател

Цигарена фабрика Пловдив АД пуска на пазара две собствени марки цигари, разработени от нея, съобщиха днес на пресконференция от ръководството на фирмата.

Марките The King и Merilyn Slims са ориентирани съответно към мъжката и дамската част от пушачите, като дамските цигари са по-леки. Двете марки цигари са с по две разновидности, като червената е с повече никотин. The King струва 2,4 лв. а Merilyn – 2,6 лв.

Тютюните на фабриката са купени от България, Зимбабве и Бразилия, а хартията и филтрите са внос от Италия, Австрия и други страни, заявиха от ръководството.

Изпълнителният директор на фабриката Златомира Драганска посочи, че от закупуването през юли на фабриката чрез борсата досега новият собственик Сигма Консултинг е вложил около 10 млн. лв. и ще продължи да инвестира и през следващата година.

Новият собственик ще внесе акцизи и ДДС само от собствената си дейност за тази година на стойност 35 млн. лв.

Амбицията на ръководството е през 2009 г. да бъдат разработени и пуснати на пазара още две марки цигари, така че пазарният дял на дружеството да достигне 10 на сто. Когато бъде достигнато месечно производство от 100 тона цигари, ще се мисли за строителството на нова цигарена фабрика в Пловдив, каза Драганска.

В момента се преговаря и за изработване на ишлеме в чужбина на двете марки цигари.

От фабриката смятат да продават свои цигари и в страни от Близкия и Далечния Изток и от третия свят, заявиха от ръководството.

От другата приватизирана заедно с Цигарена фабрика Пловдив цигарена компания – Слънце Стара Загора Табак, също пуснаха нова марка цигари – Армеец, през ноември.

В момента Сигма Консултинг притежава 96,5 на сто от акциите на цигарената фабрика. Отправено е и второ търгово предложение към миноритарните акционери, което важи до края на годината. Драганска съобщи, че е възможно собственикът на фабриката да отпише дружеството от борсата, след като изкупи акциите.

Свързани компании:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:10 | 14.09.22 г.
fallback