fallback

Общо 15 млн. лв. за инфраструктура на общини с проекти за индустриални зони

Зоните са в Елин Пелин, Перник и Костинброд и се очаква там да бъдат разкрити над две хиляди работни места

12:44 | 17.12.08 г.
Автор - снимка
Създател

Държавата ще предостави над 15 млн. лв. за изграждането на пътна и ВиК инфраструктура в три общини, в които се осъществяват проекти за индустриални зони. Зоните са в Елин Пелин, Перник и Костинброд и се очаква там да бъдат разкрити над две хиляди работни места.

Днес министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров, кметове и инвеститори подписаха договор за финансовата помощ.

Средствата се осигуряват от предвидените със Закона за държавния бюджет за 2008 г. средства, планирани за прилагане на Закона за насърчаване на инвестициите. В договорите се поемат ангажименти за изпълнение на инвестиции с общ обем над 350 млн. лв.

Досега са осъществени девет проекта за индустриални зони, които са подкрепени от държавата с 50 млн. лв., каза Петър Димитров, цитиран от БТА. За следващата година средствата за тази цел са 20 млн. лв.

Утре в Министерски съвет ще бъде обсъдена експортната стратегия, която предвижда създаването на специализирано предприятие за изграждане на индустриални зони, което ще се капитализира със 100 млн. лв., съобщи още министърът, като допълни, че целта е след няколко години да няма българска община, в която да няма поне една индустриална зона.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:25 | 01.09.22 г.
fallback