fallback

От Кремиковци заплашват с протести от 10 януари при липса на инвеститор*

От синдикатите на комбината твърдят, че нищо реално не се случва от последния им протестен митинг

15:36 | 15.12.08 г.
Автор - снимка
Създател

Ако до 10 януари 2009 г. не се посочи и избере реален инвеститор за „Кремиковци” АД, ще бъдат подновени протестните действия в комбината, се казва в писмо на Национална федерация ”Металургия” и ФСО ”Подкрепа” в предприятието.

За изтеклото време от последния протестен митинг пред Министерството на икономиката и енергетиката и Министерски съвет до момента не се случва нищо, се казва в изявлението.

Отлагането на проблема с „Кремиковци” не води до нищо добро за дружеството и работещите в него, като бавно и сигурно компанията се води към гибел, се подчертава в писмото на синдикатите.

За момента преговори се водят само с украинската компания „Смарт груп“, която иска да е оператор в „Кремиковци“ и да има контрол върху мениджмънта, заяви днес заместник-министърът на икономиката и енергетиката Нина Радева, цитирана от БТА.

Министерството е запознато с офертата на компанията и от ведомството са поставили въпроси по правната конструкция на реализацията на предложението на украинската фирма. Очакваме допълнителна информация, за което няма фиксирани срокове, поясни Радева.

Чешката фирма, която е имала интерес към комбината, е оттеглила своето предложение. В момента много сериозни проучвания правят бразилски инвеститори, но все още от тях няма конкретна оферта, отбеляза заместник-министърът. През ноември бе съобщено, че бразилската компания CSN проявява сериозен интерес към „Кремиковци”. Компанията със седалище в Сао Пауло е сред водещите в стоманодобивния бранш в Бразилия. Основната й дейност е металургична, но развива дейност и в строителния бранш и в добивната промишленост.

*Информацията е допълнена в 16.20 часа

Свързани компании:

Кремиковци АД /в несъстоятелност/(4KW)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:45 | 31.08.22 г.
fallback