fallback

Преглед на печата за 10 декември

08:48 | 10.12.08 г.
Автор - снимка
Създател

Прогнозират нулев икономически ръст за догодина в. Новинар

Икономическият ръст през следващата година ще е почти нулев, заяви вчера председателят на Българската стопанска камара (БСК) Божидар Данев. През ноември от камарата прогнозираха, че ръстът ще е около 2 процента. Причина за корекциите в прогнозите на камарата са все по-честите сигнали за проблеми и съкращения в производствените сектори заради финансовата криза. Очакваният икономически растеж през 2009 г. според държавния проектобюджет е около 4,7 процента.

И полицаите на бунт срещу правителството в. Сега

За първи път в историята на България полицаи ще протестират срещу правителството. Заради липсата на 13-а заплата, лоши условия на труд и трупаните с години проблеми с облеклото, бензина и храната униформените ще се съберат на "мълчаливо пушене на една цигара" в 11 часа пред сградата на МВР в събота. Опозицията веднага реши да се възползва от ситуацията и обяви, че ако полицаите излязат на улицата, правителството ще падне.

Протестът се роди в интернет пространството. Първите призиви се появиха в някои полицейски онлайн форуми, както и на вътрешната интернет страница на МВР. "Да се обединим без синдикати и други боклуци. Без да пробваме, няма да разберем какво можем, но трябва да сме много единни", се уговарят полицаите във форумите.

Дистрибутор на "Нокиа" напуска България в. Дневник "Алфа копи" се изтегля заради кризата

Гръцката компания "Алфа копи", специализирана в продажбата на мобилни технологии и комуникационно оборудване, се оттегля от България заради глобалната финансова криза. Новината са съобщили по време на представянето на нов модел телефон "Нокиа" управляващият директор за Югоизточна Европа на компанията Грейг Уилямс и президентът на "Алфа копи" Ставрос Константинидис, писа в. "Имересия".

Компанията е дистрибутор у нас на мобилните телефони на "Нокиа".

Константидис е уточнил, че плановете за напускане на българския пазар няма да доведат до преразглеждане на инвестиционните намерения на гръцката компания за Албания, Кипър, Черна гора, Македония и Сърбия.

Искат забрана на заменките на гори за 20 години в. Новинар

Заменките на гори и земи от държавния фонд да бъдат забранени през следващите 20 години. Това предложиха вчера независимите депутати Минчо Христов и Стела Банкова по време на обсъждане на промените в Закона за горите в парламента. Според Христов държавата е загубила около 8 млрд. лв. вследствие на тези замени, тъй като е давала скъпо струващи гори за други, които не са били апетитни за предприемачите.

Независимите депутати предлагат още да бъде наложен мораториум за 20 години за промяна на предназначението на земи и гори, които са придобити от частни лица вследствие на замяна. Ако предложението бъде прието, новите собственици на държавни гори няма да могат да строят хотели и вили върху имотите си, обясниха експерти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:26 | 20.08.22 г.
fallback