fallback

Билборд става оператор на рекламите върху 246 трамваи и тролеи в София

Рекламната дейност по сключения договор ще се осъществява чрез дъщерното дружество Моушън артс ООД

17:30 | 08.12.08 г.

След провеждане на конкурс за цялостно рекламно оформление, Билборд АД беше избрано за ексклузивен оператор на площи за осъществяване на реклама върху транспортни средства на Столичен Електротранспорт ЕАД, съобщиха от компанията чрез "Бюлетин Investor.bg".

В тази връзка на 5 декември 2008г. между Столичен Електротранспорт ЕАД и Билборд АД се сключи договор за ползване от страна на Билборд АД на площи за осъществяване на реклама, представляващи външна част от общо до 246 броя превозни средства, от които - до 168 трамвайни мотриси и до 78 тролейбуса на Столичен Електротранспорт ЕАД за срок до края на 2010 г.

Конкурса е при условията на чл.17, ал.3 от Наредба за реда и учредяване на търговски дружества и упражняване на правата на собственост на общината в търговските дружества.

С подписване на договора, освен за отдаването на рекламните площи под наем, Билборд АД поема ангажимент и за изработването, монтажа и демонтажа на всички рекламни визии върху определените превозни средства. Рекламната дейност по сключения договор Билборд АД възнамерява да осъществява посредством дъщерното си дружество Моушън артс ООД.

Консолидираните продажби на Билборд за деветмесечието на 2008 г. отчетоха ръст от 35% на годишна база, а консолидираната печалба бе нагоре с 54%.

Днес акциите на компанията поскъпнаха с 4,56% до 2,98 лв. за брой.

Свързани компании:

Билборд АД(BBRD)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:08 | 13.09.22 г.
fallback