fallback

Каолин съкращава 10% от персонала, намалява част от производството

Съкращенията са с цел значително намаляване на разходите на компанията предвид засилващото се негативно влияние на световната финансова и икономическа криза

19:46 | 05.12.08 г.

На свое заседание Управителният съвет на Каолин АД е взел решение за съкращаване на щата с приблизително 10% от състава на общо заетите към момента в дружеството, съобщи Каолин чрез БФБ-София.

Съкращенията са с цел значително намаляване на разходите на компанията предвид засилващото се негативно влияние на световната финансова и икономическа криза.

Дружеството ще оперира в режим на намалено производство на някои от продуктите си през зимните месеци с цел оптимизиране на производствените разходи и най-вече избягване на значителна консумация на природен газ, чиято цена бе увеличена и се очаква да нарастне допълнително през първото тримесечие на 2009 г.

Решението за редуциране на броя на персонала по никакъв начин няма да се отрази на възможността на дружеството да обезпечи търговската програма до края на тази година, както и занапред, се казва още в съобщението.

Благодарение на мащабните инвестиции от изминалата и настоящата година, компанията е в състояние да оперира гъвкаво спрямо динамиката на основните пазари.

 

Свързани компании:

Каолин АД(6K1)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:52 | 08.09.22 г.
fallback