fallback

Образувани са над 80 досъдебни производства за престъпления с евросредства

Такава статистика се води в отделен регистър в прокуратурата

12:21 | 05.12.08 г.
Автор - снимка
Създател

Образувани са над 80 досъдебни производства за престъпления, свързани с еврофондовете, по много от тях са внесени обвинителни актове, има и първите присъди, съобщи главният прокурор Борис Велчев, цитиран от БТА.

Велчев посочи, че се води такава статистика в отделен регистър в прокуратурата. Тепърва трупаме опит в това по-ефективно да се противопоставяме на престъпленията, свързани с еврофондове, добави той.

Помолен да коментира тенденцията към по-нисък процент разкрити престъпления, главният прокурор каза, че не само у нас, но и навсякъде по света има тежки и леки престъпления, които остават неразкрити. Това е тенденция, която е много слабо изразена през тази година и има едно много малко намаляване на броя на разкритите престъпления, но то все пак е тревожно и трябва да се отчете, както от ръководството на МВР, така и от нас, каза Велчев.

Попитан дали причината е корупция, главният прокурор посочи, че най-малко това може да изтъкне като някаква водеща причина. Той добави, че се извършват изключително много престъпления у нас, полицията работи със сравнително ограничен ресурс и не винаги успява да разкрие всичко. Не отдавайте всичко на корупция, каза Велчев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:16 | 08.09.22 г.
fallback