fallback

Един час стачка на Централна гара София, готовност за национален протест

Работниците искат да им изплатят заплатите, от Национална компания Железопътна инфраструктура не могат да осигурят средства

09:32 | 05.12.08 г.
Автор - снимка
Създател

Работниците от първата смяна на Централна гара в София се събраха тази сутрин на протест за около един час, като през това време не е имало затруднения с движението на влаковете, съобщи БТА.

Работниците имат готовност за национални протестни действия - вероятно след Нова година, съобщи Ивайло Пенчев от Синдиката на железничарите в България към КНСБ.

Протестиращите са имали разговори с представители на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ), на които са били информирани за затрудненията на компанията за изплащането на заплатите за октомври.

От синдиката отбелязаха, че проблемите са като цяло в ниските възнаграждения, инфраструктурата на железниците и съкращенията. Готовност да се включат в протестите имат работниците в Пловдив, Горна Оряховица и Варна, съобщиха от синдикалната централа.

Вчера от НКЖИ съобщиха, че разработват план за теглене на заем в размер на 10 млн. лева за покриване на задълженията към персонала, след като служителите заплашиха със стачка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:50 | 11.09.22 г.
fallback