fallback

Монбат АД кредитира дъщерното си дружество в Сърбия с 500 хил. евро

Кредитът е целеви и се предоставя за довършване на необходимите строително-монтажни дейности

16:42 | 04.12.08 г.

Монбат АД, в качеството си на едноличен собственик на капитала на Монбат ДОО, гр. Инджия, Сърбия ще предостави на дъщерното си дружество заем в размер на 500 000 евро, съобщи Монбат чрез Бюлетин Investor.bg.

Заемът се отпуска при 8 процентна годишна лихва и срок на издължаване до 31 декември 2009 г.

Кредитът е целеви и се предоставя за довършване на необходимите строително-монтажни дейности, монтаж и пускане в експлоатация на завода.

Проектът на Монбат в Сърбия включва завод за рециклиране на стари акумулатори, който вече е построен, но бе спрян през октомври със заповед на Министъра на екологията на Република Сърбия.

Като аргументи за спирането бяха посочени технически и процедурни пропуски на компетентните органи на автономната област Войводина. Забележки по екологичното и техническо изпълнение на проекта не бяха направени.

Ръководството на Монбат обаче счита, че издаването на заповедта е пореден опит за дискредитиране на Монбат ДОО, гр. Инджия и препятстване на възможността за реализиране на проекта, зад който стои собственикът на сомборската фабрика за акумулатори „Blek Hors” - Concern "Farmakom M.B."

Днес 10 602 акции смениха притежателя си, което повиши стойността им с 4% до 4,61 лева.

 

Свързани компании:

Монбат АД(MONB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:57 | 29.08.22 г.
fallback