fallback

Започна редовна мисия на МВФ

Мисията на МВФ ще продължи до 15 декември, като в края й ще се състои заключителна пресконференция за обобщаване на резултатите

11:52 | 04.12.08 г.
Автор - снимка
Създател

С откриваща среща в Министерството на финансите започна мисия на Международния валутен фонд (МВФ) за редовния годишен преглед с България по член ІV от Учредителния договор на фонда, съобщиха от Министерство на финансите.

В рамките на посещението екипът на МВФ, воден от ръководителя на мисията за България Бас Бакер, ще проведе работни срещи с представители на правителството и на Централната банка за обсъждане на изпълнението на макроикономическите показатели и на финансово-икономическите политики, провеждани в страната, се казва в съобщението.

Мисията на МВФ ще продължи до 15 декември, като в края й ще се състои заключителна пресконференция за обобщаване на резултатите.

Дали България ще иска или не средства от фонда през следващата година за справяне с икономическата криза към момента не може да се каже твърдо, каза вчера министърът на финансите Пламен Орешарски. Миналия месец той отхвърли предположението, че България може да се окаже сред кандидатите за финансова помощ от МВФ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:17 | 05.09.22 г.
fallback