fallback

Фазерлес АД е съкратило 116 работници

В предприятието, 85 на сто от продукцията на което е за износ, се спира една технологична линия

09:52 | 04.12.08 г.

Една от водещите фирми в Силистра – Фазерлес АД, е съкратила 116 души персонал, съобщи БТА.

Съкратените работници представляват около 30 на сто от работната сила във Фазерлес. В предприятието, 85 на сто от продукцията на което е за износ, се спира една технологична линия.

Уведомления за съкращаване на общо 200 души са получени в Бюрото по труда в Силистра. Около 80 от тях са сезонни работници в селското стопанство и строителството.

По данни от Регионалната служба по заетостта в Русе равнището на безработицата в Силистренска област за месец октомври е 9.25 на сто - над средното за страната.

В областта през октомври са регистрирани 6237 безработни - с 84 повече от септември. Увеличаването на безработните се обяснява с приключването на сезонната заетост в туризма, селското и горското стопанство, строителството, преработващата промишленост и други отрасли и със завършването на някои програми и мерки за заетост.

От началото на днешната сесия до момента няма сделки с акциите на Фазерлес АД. За последния месец компанията понижи пазарната си капитализация с близо 40 на сто, като последната сделка от вторник е на ниво от 40,50 лв. за ценна книга.  

Свързани компании:

Фазерлес АД(FZLS)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:40 | 05.09.22 г.
fallback