fallback

Енергийният холдинг с 23% ръст на приходите за 10-те месеца на годишна база

Печалбата на БЕХ преди облагане с данъци за същия период се e увеличила с 22% на годишна база

12:13 | 02.12.08 г.
Автор - снимка
Създател

За десетте месеца на 2008 г. консолидираните общи приходи на дружествата в „Български енергиен холдинг” (БЕХ) ЕАД са нараснали с 23% в сравнение със същия период на 2007 г., съобщиха от холдинга. 

Информацията е изнесена на проведено заседание на съвета на директорите на компанията, на което са обсъждани финансово-икономическите резултати към 30 октомври и са приети актуализирани бизнес-планове за 2008 г. на НЕК и АЕЦ Козлодуй.

Печалбата на БЕХ преди облагане с данъци (като сбор) за същия период се e увеличила с 22% на годишна база. Най-висок ръст на печалбата от дружествата в холдинга („Марица-изток” ЕАД, ТЕЦ „Марица-изток 2” ЕАД, АЕЦ „Козлодуй” ЕАД, НЕК ЕАД, ЕАД, „Булгаргаз” ЕАД) има АЕЦ „Козлодуй“. Отрицателни финансови резултати има „Булгаргаз” ЕАД, който към 30 октомври регистрира загуба от 35,4 млн. лв. от търговската си дейност.

Нараснала е производителността на Енергийния холдинг, като средният размер на печалбата за 10-те месеца на един служител преди данъци, лихви и амортизации вече надминава 31 хил. лв., което е с 14% повече на годишна база.

Съветът на директорите (СД) на БЕХ е възложил на дружествата от холдинга да представят приети от техните съвети на директорите бизнес-програми за периода 2009-2011 г., с цел одобрение на програмите от СД на холдинга в срок до 23 декември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:33 | 11.09.22 г.
fallback