fallback

Новите емисии на Мостстрой и Спарки на фокус тази седмица

Тази седмица изтича срокът за придобиване на акции от капитала на 20 дружества за желаещите да участват в предстоящите им Общи събрания

08:39 | 01.12.08 г.
Автор - снимка
Създател

Започващата седмица ще бъде поредната, през която няма да станем свидетели на голям обем от корпоративни събития. Основните моменти, които се очаква да приковат вниманието на инвеститорите, са свързани с дебюта на новите емисии на Мостстрой АД и Спарки АД, които ще бъдат пуснати за търговия в петък.

Новата седмица започва с провеждането на Общо събрание на акционерите на Софарма Трейдинг АД. Денят остава в корпоративния календар и с последната дата за желаещите да вземат участие в предстоящите ОСА на Свиневъдство-Стамболово АД, Плевен БТ АД, Благоевград-БТ АД и Пи Ар Си АДСИЦ да придобият акции от капитала на четирите дружества.

Инвеститорите, които планират да участват на ОСА на Хасково-Табак, Месокомбинат-Бургас, Шумен-Табак и Асеновград Табак, пък трябва да придобият акции от капитала на въпросните компании най-късно във вторник, 2 декември. Същия ден пък се очаква да бъде проведено ОСА на Сирма АД.

В сряда, 3 декември, е крайната дата за записване на акции от увеличението на капитала на Холдинг Варна АД. Тогава е и последният срок за придобиване на акции с право на участие в ОСА на Холдинг Пътища АД, Пиринхарт АД, Надежда АД и Неохим АД.

От сряда стартира и търговията на правата, даващи възможност за участие в увеличението на капитала на Ломско пиво АД. Ломско пиво ще предложи за записване 1 500 000 акции при емисионна цена 2,5 лева, при което ако бъдат записани всички акции, то капиталът ще нарасне до 6 млн. лв., а в дружеството ще постъпят 3 750 000 лева.

За целта ще бъдат издадени 4 500 000 права при съотношение право/една нова акция 3/1. Всяко лице може да запише най-малко 1 нова акция и най-много такъв брой акции, който е равен на броя на придобитите и/или притежавани от него права, разделен на 3.

В четвъртък, 4 декември, ще се състои ОСА на ТК-ХОЛД АД. До тогава могат да се придобиват акции от капитала на Наш Дом България Холдинг АД, Холдинг Център АД, Балканкар-Заря АД, Унипак АД и Оловно цинков комплекс АД, които да дават право на участие в насрочените ОСА на посочените дружества.

Петък е най-интересният ден от настоящата седмица, като тогава се очаква на БФБ да дебютират новите емисии на Мостстрой АД и Спарки АД. Мостстрой увеличи капитала си със собствени средства от 1 114 940 на 5 574 700 чрез издаване на 4 459 760 броя акции с номинал 1 лев, докато Спарки АД увеличи капитала си също със собствени средства от 3 на 12 млн. лв. чрез 9 млн. акции с номинал 1 лев.

Същия ден ще бъде проведено ОСА на Топливо. Последният работен ден от седмицата е крайният срок за желаещите да участват в предстоящите ОСА на Актив Пропъртис АДСИЦ, Южен индустриален парк АД и Армейски Холдинг АД за придобиване на акции от капитала на трите дружества.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:06 | 28.08.22 г.
fallback