fallback

Няма индикации за спад на поръчките на Булярд КИ и Елпром ЗЕМ

Приходите от продажби отчитат спад от 27% до 83 млн. лв.

21:32 | 28.11.08 г.

Международни анализатори и специалисти констатират влошаване на икономическите показатели в световен мащаб, което неминуемо се отразява на бизнеса на повечето компании, като има риск и за дейността на дружествата на Индустриален Холдинг България АД, става ясно от доклада за дейността на холдинга, предаден в Бюлетин Investor.bg.

“Ръководството на ИХБ АД изготви кризисен план за действие при хипотеза на намаляване на поръчките за производство през 2009 г. в някои от дружествата – металорежещи машини и мебелно производство. Планира се оптимизиране на персонала в тези сектори. В машиностроителните предприятия с изключение на Елпром ЗЕМ, броят на персонала може да бъде намален с до 15% до май 2009 г. в случай на запазване тенденцията на намаляване на поръчките”, е записано още в доклада.

"Вече са освободени хора, в по-голямата си част от който са пенсионери и работещи на временни договори. При останалите дружества на този етап няма индикации за спад в производството и услугите - Булярд корабостроителна индустрия и Елпром ЗЕМ имат сключени договори за поръчки, който се изпълняват в момента и имат по-дълъг срок на изпълнение.

При КРЗ Порт Бургас не очакваме съществено намаление на товарите, въпреки намаление на товарите в световен мащаб, тъй като дружеството има относително малък дял от пристанищните услуги в региона”, докладват от Индустриален Холдинг България.

Нетната печалба на ИХ България за деветмесечието на консолидирана база отчита ръст от 25% до 12,157 млн. лв. Приходите от продажби отчитат спад от 27% до 83 млн. лв., финансовите приходи се увеличават до 12 млн. при 2,6 млн. за януари-септември 2007 г.

Разходите по икономически елементи възлизат на 72 млн. лв., а финансовите разходи са 10 млн. лв.

ИХ България има инвестиции в капитала на 17 дъщерни дружества.

 

Свързани компании:

ИХБ Електрик АД (Елпром-ЗЕМ АД) (отписано)(55E)

Индустриален Холдинг България АД(IHB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:21 | 05.09.22 г.
fallback