fallback

Индустриален капитал Холдинг отчита консолидирани продажби от 120 млн. лв.

Нетната консолидирана печалба на групата за деветмесечието възлиза на 3,97 млн. лв.

17:28 | 28.11.08 г.
Автор - снимка
Създател

Индустриален капитал Холдинг отчита нетни консолидирани приходи от продажби в размер на 120,45 млн. лв. за деветмесечието спрямо едва 7,34 млн. лв. за съответния период на миналата година, показват данните от отчета на компанията, представен от БФБ-София.

Голямата разлика идва основно от включването в консолидирания отчет на резултатите на три от дружествата в портфейла на холдинга, а именно М+С Хидравлик АД, ЕМКА АД и ЗАИ АД. Миналата година в консолидирания отчет влизаха само резултатите на Руболт АД и Силома АД. Участието на Индустриален капитал Холдинг в капитала на М+С Хидравлик АД, ЕМКА АД и ЗАИ АД не е над 50%, но те са консолидирани на база счетоводния принцип, че “контрол съществува и тогава, когато предприятието майка притежава половината или по-малко от половината гласове в предприятието, но притежава власт над повече от половината гласове по силата на договореност с други инвеститори; притежава властта да ръководи финансовата и оперативната политика на предприятието по силата на устав или споразумение; притежава властта да назначава или освобождава мнозинството от членовете на съвета на директорите или равностоен управленски орган; или притежава властта да подава мнозинството от гласовете на събранията на съвета на директорите или съответното ръководно тяло”.

Нетната консолидирана печалба на групата за деветмесечието възлиза на 3,97 млн. лв. спрямо 4,25 млн. лв. за съответния период на миналата година.

Консолидираният нетен паричен поток от оперативна дейност за деветмесечието е положителен в размер на 9,2 млн. лв.

Днес акциите на Индустриален капитал Холдинг поскъпнаха с 9,78% до 2,56 лв. за брой при обем от 700 лота.  

Свързани компании:

Индустриален Капитал Холдинг АД(HIKA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:09 | 12.09.22 г.
fallback