fallback

Булгаргаз ще разсрочва дългове на фирми за потребен газ

На работодателските организации са представени конкретни параметри на осъществяване на разсрочването

10:31 | 28.11.08 г.
Автор - снимка
Създател

„Булгаргаз” ЕАД е готов да приеме схема за частично разсрочено плащане на задълженията на фирми за потребен природен газ през това тримесечие вследствие повишението на цената спрямо предходното тримесечие, се казва в съобщение на дружеството след проведени разговори с работодателски организации.

Целта е намиране на способи за съдействие на българския бизнес през първото тримесечие на 2009 г. предвид настъпващата финансова криза и прогнозното увеличение цената на природния газ от 1 януари 2009 г., поясняват от Булгаргаз.

За целта ще е необходимо, чрез „Български Енергиен Холдинг” ЕАД (в състава на който е Булгаргаз) осигуряването на допълнителни ресурси за покриване на разходите до издължаването от страна на потребителите след март 2009 г.

На вниманието на работодателските организации са представени конкретни параметри на осъществяване на разсрочването. Предстои тяхното обсъждане и съгласуване, допълват от газовата компания.

По-рано тази седмица ръководството на „Булгаргаз”, бизнес организации и големите потребители на енергия приеха предложението на Българска стопанска камара да се въведе нов механизъм за по-плавно поемане от бизнеса и гражданите на тежестта на очакваното повишение на цената на природния газ от 1 януари 2009 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:33 | 01.09.22 г.
fallback