fallback

Топлофикация София глоби с 10 хил. лв. 4 фирми за топлинно счетоводство

Това са Техем, Иста, Нелбо и Термокомплект, констатирани са нарушения при извършването на услугата

16:43 | 27.11.08 г.
Автор - снимка
Създател

Четири фирми за топлинно счетоводство са санкционирани финансово от „Топлофикация София“, заяви изпълнителният директор на дружеството Петко Милевски, цитиран от БТА.

Това са Техем, Иста, Нелбо и Термокомплект, общото наказание е в размер на 10 хил. лв.

По силата на нормативната база Топлофикация София е трябвало да наблюдава фирмите за дялово разпределение. В някаква степен те се явяват наши подизпълнители, каза Милевски. Той посочи, че за пръв път досега е бил упражнен финансов контрол над фирмите и при четири от тях са констатирани нарушения при извършването на услугата.

Топлофикация София подписва констативни протоколи с всички фирми за дялово разпределение, предстои подписването на констативен протокол с фирма Бруната, каза Милевски. Предварително определихме критерии за оценка на работата на фирмите и величина на наказанието, посочи Милевски и добави, че на тази база се подписват констативните протоколи.

Наблюдението на фирмите продължава, като обратна връзка имаме не само от документите, които получаваме от фирмите, но и от жалбите на граждани, каза още изпълнителният директор на топлофикацията.

Съществува проблем с клиентите на фирмата за топлинно счетоводство Електронкомерс, която миналата година не е била лицензирана. Около 160 сгради са притежавали уреди на тази фирма и след проведени разговори от началото на годината досега са останали само 14 сгради, които все още не са подменили уредите си, съобщи Милевски. Тези 14 сгради все още нямат парно, защото няма как то да им бъде засичано.

Петко Милевски съобщи, че заради усилията на фирмите за дялово разпределение тази година сезонът на изравняване на сметките е приключил с два месеца по-рано.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:57 | 06.09.22 г.
fallback