fallback

18 кандидати продължават в конкурса за ръководство на Енергийния холдинг

На втория етап от конкурса ще бъдат проведени две интервюта – с консултанта „Делойт България" ООД и с комисията по подбор

16:59 | 25.11.08 г.
Автор - снимка
Създател

Общо 18 кандидати бяха допуснати да преминат към втория етап на конкурса за членове на Съвета на директорите (СД) на „Български Енергиен Холдинг" (БЕХ) ЕАД, съобщиха от Министерството на икономиката и енергетиката (МИЕ). Първоначално документи бяха подали 23-ма кандидати, но петима отпадат на този етап, тъй като не отговарят на критериите за допустимост. Крайният срок за подаване на документите за конкурса изтече на 17 ноември.

Холдингът официално беше регистриран в средата на септември и в него влизат държавните дружества - „Национална електрическа компания” ЕАД, „Булгаргаз – Холдинг” ЕАД, „АЕЦ Козлодуй” ЕАД, „ТЕЦ Марица Изток 2” ЕАД, „Мини Марица Изток” ЕАД.

След първият етап на подбор по документи се преминава към втория етап, когато с 18-те кандидати ще бъдат проведени две интервюта – с консултанта „Делойт България" ООД и с комисията по подбор, в която ще бъдат поканени и външни за МИЕ професионалисти. Подборът ще бъде провеждан в пълна конфиденциалност.

Сред основните изисквания към кандидатите са познания за състоянието и развитието на енергийния сектор на национално, регионално и европейско ниво. Като допълнително предимство се счита познаването на механизмите за работа на институциите на ЕС и предишен опит с инвестиционни проекти в енергетиката.

Конкурсът за членове на СД е част от дейностите по създаването на БЕХ и цели изборът на мениджърски екип, който да достигне стратегическите цели на една от най-големите енергийни компании в региона и национален енергиен лидер, посочват още от министерството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:18 | 01.09.22 г.
fallback