fallback

ДКЕВР глоби Рила газ с общо 40 хил. лв.

Регулаторът наложи санкции на дружеството за неспазване условията на издадените му лицензии

13:59 | 24.11.08 г.
Автор - снимка
Създател

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) наложи имуществени санкции за общо 40 хил. лв. на „Рила газ” АД за неизпълнение на бизнес плана и нарушения при снабдяването на потребителите с природен газ, съобщиха от комисията.

След извършени проверки от ДКЕВР са установили, че „Рила газ” не е реализирало напълно плануваните инвестиции в размер на 11,13 млн. лв. и не е изградило изцяло газоразпределителна мрежа от 155 844 метра. По този начин дружеството е нарушило условията на издадената му лицензия за разпределение на природен газ.

Освен това „Рила газ” АД не е открило и поддържало центрове за работа с потребители, което е нарушение и на лицензията му за обществено снабдяване с природен газ. Газовата компания не е обявила публично и информация относно цените, тарифите и общите условия на договорите за продажба на природен газ.

Учредители на „Рила газ“ са две италиански фирми - „Ачегаз-АПС“ АД, което държи 52% от дяловете, и „Конструкциони Донди“ АД с дял от 48%. Първата община, в която дружеството стартира дейност преди две години, е Благоевград.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:15 | 01.09.22 г.
fallback