fallback

Бесттехника ТМ-Радомир планира продукция за 34 млн. лв. догодина

Дружеството вече е подписало първите договори, свързани с подготовката на площадката за строителството на АЕЦ "Белене"

13:25 | 24.11.08 г.

Наполовина е обезпечена с договори за догодина производствената програма на най-голямото машиностроително предприятие в Пернишко - "Бесттехника-Тежко машиностроене" – Радомир, съобщи за БТА изпълнителният директор на дружеството Максим Клейтман. 

Бизнес планът за 2009 г. предвижда промишлената продукция на завода да достигне стойност 34 млн. лева. Останалите договори са във финалната си фаза и няма признаци, че ще се провалят, смята Клейтман.

Ръководството на дружеството не очаква сериозни сътресения от настъпващата криза поради започването на инвестиционни проекти в системата на енергетиката в страната.

Бесттехника-Тежко машиностроене е изпълнител на конструкциите за сероочистващите инсталации на ТЕЦ-1 на комплекса "Марица-Изток". Дружеството вече е подписало първите договори, свързани с подготовката на площадката за строителството на АЕЦ "Белене". Приключва изпълнението на най-голямата поръчка за тази година - за фирмата "Солвей".

Притокът на нови контракти за 2009 г. е по-малък от очакваното, посочи Клейтман. Според него търсенето е "по-претенциозно и по-колебливо, на по-ниски ценови равнища". В дружеството обаче не планират съкращения, а намаляване на производствените разходи и повишаване на производителността на труда. "Предвиждаме да повишим заплащането и да увеличим числеността на персонала с повече от 40 души", обяви Клейтман.

По-рано през месеца Dnes.bg съобщи, че от началото на следващата година 50 чужденци – тайландци, ще работят за Бесттехника ТМ-Радомир.

Петдесетте работници са с машиностроителни професии - борвергисти, каруселисти, стругари и заварчици. Те ще бъдат наети поради недостиг на работна ръка в дружеството.

Чужденците имат опит в подобни предприятия в Япония и в Южна Корея. В Радомир те ще работят на сделна форма на заплащане, като възнагражденията им ще бъдат сравними с тези на българските работници.

До момента няма сделки с книжата на Бесттехника ТМ-Радомир. Последната сделка е при цена 7 лева за акция.

 

 

Свързани компании:

Бесттехника ТМ - Радомир АД(5BE)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:26 | 09.09.22 г.
fallback