fallback

Анкета: 75% са усетили финансовата криза

За 17% от анкетираните кризата няма отражение към момента

10:55 | 24.11.08 г.

За 75% от гласувалите 2 157 читатели в анкета на Investor.bg кризата съществува, като слабо са я усетили 32%, а силно - 43%. За 17% кризата няма отражение, а 8% не разбират за каква криза става въпрос.

Според изказване на премиера Сергей Станишев от 14 ноември тази година "България има достатъчен ресурс, за да реагира на развитието на кризата".

"Терминът „криза” на този етап е пресилен за България", пък каза финансовият министър Пламен Орешарски в началото на октомври.

В последните седмици някои от пещите на Кремиковци спряха, съкращения на персонал обявиха редица структуропределящи предприятия като Стомана Индъстри, Чугунолеене, Монбат, двата торови завода Неохим и Агрополихим отложиха пускането на инсталациите си.

"Все още съкращения в Троян заради кризата няма. Наистина вече месец заводът за електромотори Елма АД не работи. Това е едно емблематично за града предприятие, в което преди години работеха близо 2 400 човека, а в момента работят само 400. Поетапни съкращения обмисля друга голяма троянска фирма - Машстрой“, заяви кметът на Троян Минко Акимов.

Появиха се и информации за съкращения в строителството. "Съкращението в строителните фирми в региона на Смолян обхваща поне 15% от работниците, а в отделни предприятия намалението на работните места е значително повече", съобщи председателят на областната организация на Камарата на строителите в България Албен Родопманов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:44 | 28.08.22 г.
fallback