fallback

Щатите ни похвалиха за напредък в защитата на интелектуалната собственост

Тази оценка даде посланикът на САЩ у нас Нанси Макълдауни, с която днес среща проведе министърът на културата Стефан Данаилов

17:17 | 21.11.08 г.
Автор - снимка
Създател

България е постигнала голям напредък в областта на опазването на авторските права и защитата на интелектуалната собственост. Тази оценка даде посланикът на САЩ у нас Нанси Макълдауни, с която днес среща проведе министърът на културата Стефан Данаилов.

Освен усилията, които страната ни полага в тази сфера, двамата са обсъдили постигнатото в областта на културното сътрудничество, предстоящи двустранни проекти и начините на финансиране на културата в България, съобщиха от Министерски съвет. Предстои да се проучват възможности за спогодби за културно сътрудничество и за държавни културни институти в столиците на България и САЩ.

След като дълго време България попадаше в „черния списък“ на САЩ на държави, в които пиратството и нарушаването на авторските права като цяло са особено силно разпространени, миналата година страната ни беше извадена от него. Заедно с нас  списъка напуснаха и Бахамите, Хърватия и Латвия, а като най-зле представящи се в това отношение бяха посочени Китай и Русия. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:32 | 12.09.22 г.
fallback