fallback

Консолидираната печалба на Северкооп Гъмза Холдинг пада до 844 хил. лв.

През третото тримесечие е сключена сделка за продажбата на участието в дъщерното Рекорд АД, Габрово, от която е реализиран положителен финансов резултат от 503 хил. лв.

17:08 | 20.11.08 г.

За деветмесечието на консолидирана база Северкооп Гъмза Холдинг е реализирало нетна печалба на стойност 844 хил. лв. при печалба на стойност 3,3 млн. лв. година по-рано, показаха отчетите на холдинговото дружество, представени чрез БФБ-София.

По-голямата част от спада на печалбата се дължи на перото „други приходи от продажби“, където за текущия период има реализирани 468 хил. лв. приходи при 4,9 млн. лв. други приходи за деветмесечието на миналата година, представляващи приходи от реализация на недвижими имоти.

Значително влияние върху крайния консолидиран финансов резултат оказва реализирана печалба от асоциираното дружество Медийни системи АД, гр. Стара Загора, чиито дял в печалбата е в размер на 343 хил. лв.

В консолидацията на Северкооп Гъмза Холдинг участват 11 дружества.

През третото тримесечие е сключена сделка за продажбата на участието на холдинга в дъщерното предприятие Рекорд АД, гр. Габрово, от която е реализиран положителен финансов резултат в размер на 503 хил. лв. Така в настоящия консолидиран финансов отчет е изключено Рекорд АД. В същото време е включено Фарма – М АД, гр. Монтана, като дъщерно на „Перун” АД, което е мажоритарна собственост на Северкооп Гъмза Холдинг.

Днес минаха 100 акции от капитала на холдинговото дружество при цена 0,82 лева, или с 8,9% по-евтино.

Свързани компании:

Северкооп Гъмза Холдинг АД(GAMZ)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:05 | 09.09.22 г.
fallback