fallback

Поредна глоба на имитация на таксиметрова компания

Това е четвъртото от общо пет производства, образувани по молба на „О’КЕЙ Супертранс” АД

15:06 | 20.11.08 г.
Автор - снимка
Създател

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) наложи имуществена санкция от 150 хил. лв. на таксиметровия превозвач „ОК-Мирчик” ООД, гр. София, за извършено нарушение по Закона за защита на конкуренцията, съобщиха от КЗК.

Това е четвъртото от общо пет производства, образувани по молба на „О’КЕЙ Супертранс” АД. И двете страни по спора развиват дейност на пазара за таксиметрови услуги на територията на гр. София.

Анализът на комисията сочи, че „ОК-Мирчик” е регистрирала комбинирана марка, която съдържа логото на „О’КЕЙ Супертранс”. Дружеството я използва за извършване на таксиметрова дейност, без да има необходимата регистрация за това.

Избрани са рекламни стикери, съдържащи също надпис „ОК”, напълно идентичен в словно, графично и цветово отношение с логото на „О’К Супертранс”. Стикерите са разположени на същите места, както върху автомобилите на молителя - върху предния и задния капак, както и върху двете предни врати.

Повтарящият се елемент от комбинираните марки на двете фирми - логото „О.К.”, е поставен и върху стикерите с тарифите за превозни услуги, като е разположен по изцяло аналогичен начин.

КЗК счита, че поведението на „ОК-Мирчик” създава реална опасност от увреждане интересите на „О’КЕЙ Супертранс” и въвежда в заблуждение потребителите. Комисията постанови прекратяване на нарушенията.

От миналия месец досега това е третата санкция, която КЗК налага на таксиметрова компания след образувано по молба на „О’КЕЙ Супертранс” производство, като с по 150 хил. лв. бяха глобени „ОК Супершанс” и „СК-ОК Автотранс” ЕООД.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:25 | 11.09.22 г.
fallback