fallback

23-ма са кандидатите за Съвета на директорите на Енергийния холдинг

Задължително изискване към кандидатите за съвета на директорите на холдинга е и подготовка на визия за развитие на „БЕХ” ЕАД

11:26 | 20.11.08 г.
Автор - снимка
Създател

Общо 23-ма кандидати подадоха документи в обявения конкурс за членове на Съвета на директорите (СД) на „Български енергиен холдинг” (БЕХ) ЕАД, съобщиха от Министерството на икономиката и енергетиката.

Холдингът официално беше регистриран  в средата на септември и в него влизат държавните дружества - „Национална електрическа компания” ЕАД, „Булгаргаз – Холдинг” ЕАД, „АЕЦ Козлодуй” ЕАД, „ТЕЦ Марица Изток 2” ЕАД, „Мини Марица Изток” ЕАД.

Крайният срок за подаване на документите за конкурса изтече в 17,30 часа на 17 ноември. След отваряне на документите е станало ясно, че в конкурса участват хора с опит в енергетиката, работили в България и чужбина. Конкурсът се провежда при пълна конфиденциалност за данните на кандидатите.

Началото на процедурата по подбор беше обявена от министъра на икономиката и енергетиката Петър Димитров на 6 ноември 2008 г., чрез публикуване на обява на интернет страницата на МИЕ, на интернет страницата на списание Economist и със съобщение до медиите.

Освен стандартните задължителни документи, задължително изискване към кандидатите за Съвета на директорите на холдинга е и подготовка на визия за развитие на „БЕХ” ЕАД и приоритетите на дружеството в контекста на енергийната стратегия на ЕС и България.

Сред основните изисквания към кандидатите са познания за състоянието и развитието на енергийния сектор на национално, регионално и европейско ниво. Като допълнително предимство се счита познаването на механизмите за работа на институциите на ЕС и предишен опит с инвестиционни проекти в енергетиката.

Изборът на кандидати за членове на СД на БЕХ ЕАД се провежда на два етапа, според препоръките на консултанта „Делойт България" ООД. Първият етап предвижда предварителен подбор по документи на основата на определени качествени критерии.

На втория етап одобрените кандидати ще бъдат поканени на две интервюта – с консултанта „Делойт България" ООД и с комисията по подбор, в която са поканени представители на браншови организации, академичната общност, ДКЕВР, финансови институции.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:11 | 08.09.22 г.
fallback