fallback

Standard & Poor's ревизира перспективата на БАКБ от стабилна на отрицателна

Standard & Poor's смята за възможно евентуално забавяне на пазара на недвижими имоти да повлияе негативно на качеството на активите и на резултатите на банката

15:52 | 19.11.08 г.

Рейтинговата агенция Standard & Poor's потвърди днес кредитния рейтинг на Българо Американска Кредитна Банка АД на ниво ВВ+/В и ревизира перспективата за кредитния рейтинг от стабилна на отрицателна, съобщиха от банката.

Сред причините за промяна на перспективата за кредитния рейтинг от агенцията посочват нарасналата загриженост, че българският финансов сектор може да бъде неблагоприятно засегнат от нарасналите икономически рискове за България.

По-специално Standard & Poor's смята за възможно евентуално забавяне на пазара на недвижими имоти да повлияе негативно на качеството на активите и на резултатите на банката.

Днес КФН одобри проспект за допускане до търговия на регулиран пазар на емисия ипотечни облигации, издадени от БАКБ. Емисията е в размер на 35 млн. евро, разпределени в 3 500 броя обикновени обезпечени облигации с номинална и емисионна стойност от 10 000 евро всяка, с фиксиран лихвен процент от 7,25% на годишна база, лихвени плащания на всеки 6 месеца. Срокът на облигационният заем е 36 месеца, считано от 29 юли 2008 г.

Днес 62 акции от капитала на банката смениха собственика си на цени между 12,9 и 14 лева.  

Свързани компании:

ТБ БАКБ АД(BACB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:59 | 12.09.22 г.
fallback