fallback

Слагат пътни табели с информация за фирмата, поддържаща участъка

17 от тях са е разполагат по магистралните участъци, над 300 - по първокласната мрежа

14:13 | 17.11.08 г.
Автор - снимка
Създател

Близо 560 нови информационни табели се монтират по пътищата на републиканската мрежа, съобщиха от Националната агенция „Пътна инфраструктура“.

Целта на табелите е да информират пътуващите за фирмата, отговорна за поддържането на съответния пътен участък, нейния управител и телефоните за връзка с фирмата, както и за телефоните на дежурните в Областното пътно управление, на чиято територия се намират.

17 от тях са е разполагат по магистралните участъци, над 300 - по първокласната мрежа, а над 200 - по второкласни и третокласни пътища.

До края на седмицата ще приключи поставянето на табелите в областите Пловдив, Разград, Перник, Велико Търново, Габрово, Ловеч, Варна и др., а до края на месеца - в Стара Загора, Бургас, Хасково, София, Добрич.

Областите, в които монтирането на табелите се бави, са Ямбол, Силистра, Пазарджик, Смолян, Видин, Монтана, Плевен, Кърджали и Русе.

Табелите са с големина 2/1,8 м и са на светлоотразителна основа. 56 са фирмите, сключили договори с агенцията за зимно поддържане. Чрез табелите фирмите са публично достъпни за пътуващите граждани, а информацията в тях ясно посочва конкретните отговорни лица за състоянието на даден пътен участък, се казва в съобщението.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:57 | 29.08.22 г.
fallback