fallback

Работниците от ВМЗ-Сопот започнаха почасова стачка

Следващите стачкуващи ще бъдат работниците от цеховете в Сопот, които ще протестират ефективно от 11:15 ч. до 12:15 ч., като останат по работните си места

10:09 | 17.11.08 г.
Автор - снимка
Създател

С протест за половин час в 8:00 ч. на площадката в с. Иганово служители на ВМЗ-Сопот започнаха почасова ефективна стачка.

Следващите стачкуващи ще бъдат работниците от цеховете в Сопот, които ще протестират ефективно от 11:15 ч. до 12:15 ч., като останат по работните си места.

Възможно е едночасовият предупредителен протест да прерасне в постоянна ефективна стачка, съобщи Георги Кацаров от стачния комитет на КТ "Подкрепа", цитиран от БТА. Той уточни, че това зависи от преговорите.

Протестиращите настояват да бъдат информирани за производствената програма на ВМЗ поне за следващите 6 месеца и дали заводът има бъдеще, уточни Кацаров.

Той съобщи, че реалните заплати в дружеството са между 320 и 340 лева. Кацаров добави, че все още не е изплатена разликата от 22 лева, която всеки работник трябва да получи след първи юли. Синдикалистът каза, че твърденията на директора на дружеството Иван Иванов за заплати от 700 лева не отговарят на истината.

Според представителите на КНСБ заплатите се изплащат редовно и в момента предприятието има много поръчки.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:30 | 11.09.22 г.
fallback