fallback

Търсят решение за просрочените задължения на ВиК Добрич към Е.ОН

Една от причините за затрудненията на водното дружество произтича от високата цена на електроенергията

11:41 | 14.11.08 г.
Автор - снимка
Създател

Проблемът с просрочените задължения за консумирана електроенергия на ВиК-Добрич към Е.ОН България, които към момента възлизат на близо 800 хил. лв., беше обсъден в София между зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Димчо Михалевски и председателя на управителния съвет на eлектроразпределителното дружество Гюнтер Шуберт, съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).

Двете страни са констатирали, че през последните няколко седмици значително се е подобрил темпът на погасяване на дълга, който през юли възлизаше на над 1,5 млн. лв. Това се дължи главно на взетите мерките от ВиК-Добрич за подобряване на събираемостта, които водното дружество е предприело с подкрепата на министерството.

Зам.-министър Михалевски е подчертал по време на разговора, че една от причините за затрудненията на водното дружество произтича от високата цена на електроенергията.

Михалевски и представителите на Е.ОН България са изразили надежда, че ще се намери решение на проблема с просрочените дългове до края на ноември, за да не се стигне до изключване на електрозахранването на помпените станции на ВиК-Добрич и съответно до спиране на водоснабдяването на града.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:51 | 31.08.22 г.
fallback