fallback

Спад наполовина в търсенето на продукция на Радомир метал индъстрийз

Кризата се е усетила рязко и отведнъж, големи клиенти са започнали да искат отсрочки за вземането на готова продукция

09:40 | 14.11.08 г.
Автор - снимка
Създател

Наполовина е намаляло търсенето на продукцията на радомирското предприятие „Радомир метал индъстрийз“, съобщи председателят на Надзорния съвет Пламен Бонев, цитиран от БТА.

Кризата се е усетила рязко и отведнъж. Големи клиенти са започнали да искат отсрочки за вземането на готова продукция. Единствените поръчки, които се изпълняват нормално, са инвестиционни проекти на фирми, започнати миналата година, уточни Бонев.

„Радомир метал индъстрийз“ е правоприемник на две трети от мощностите на социалистическия гигант за тежко машиностроене край с. Червена могила. 95 на сто от продукцията на предприятието е предназначена за износ.

Заради резкия спад в поръчките от ръководството на дружеството обмислят въвеждане на компенсационни мерки. В началото на следващата година вероятно ще преминем на половин работен ден, ще пуснем част от персонала в принудителен отпуск, ще предприемем и други действия за икономии на разходите, сподели Бонев.

От радомирското дружество прогнозират, че кризата в реалния сектор ще бъде по-силна през следващата година. Очакваме стагнацията да продължи най-малко 18 месеца, заяви Бонев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:15 | 30.08.22 г.
fallback