fallback

Бюджетната комисия в София разреши просията на обществени места

Съветниците от комисията приеха формулировката, че просията се забранява само пред публични институции

17:05 | 11.11.08 г.
Автор - снимка
Създател

Комисията по финанси и бюджет на Столичния общински съвет (СОС) гласува становище за промяна в проекта на Наредбата за обществен ред, с която разрешава просията на обществени места в столицата.

Съветниците от комисията приеха формулировката, че просията се забранява само пред публични институции. Предложението беше направено от съветника Илия Илиев, който е председател на комисията по демографска политика в СОС и на „Дром“.

Съветниците приеха становището, което ще бъде разгледано от комисията по местно самоуправление, която е водеща по разглеждането на наредбата. Съветниците се обединиха около идеята да бъде проучено състоянието на въпроса с просията в други европейски страни.

В проекта на наредбата, внесен от заместник-кмета по обществен ред и сигурност Юлия Ненкова, е записано, че се забранява просията на обществени места в София. Наредбата предстои да бъде гласувана на заседанието на СОС в четвъртък.

Формулировката „публични институции“, според дискусията в комисията, обхваща държавни и общински учреждения, културни институти, религиозни храмове.

Забрана за просия на обществени места има и в сега действащата наредба.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:55 | 08.09.22 г.
fallback