fallback

Дадоха ход на делото за безстопанственост срещу Валентин Димитров

По това обвинение са призовани пред съда общо шестима членове на борда на Топлофикация София

11:58 | 11.11.08 г.
Автор - снимка
Създател

Софийският градски съд даде ход на делото за безстопанственост срещу шестима бивши ръководители на столичната Топлофикация-София, съобщи БТА.

На подсъдимата скамейка са призовани членовете на борда на дружеството Валентин Димитров, Илко Йоцев, Иванка Диловска, Георги Рогачев, Георги Ненков и Пламен Василев.

Прокуратурата ги обвинява за безстопанственост в периода 2003-2006 г. Щетите за Топлофикация-София са около 2 млн. лв. - изразходвани са представителни пари, купувани са горива, сключвани са договори за рекламни материали.

Разследването се основава на одитни доклади на финансовия контрол и на общината. Описани са покупки за сметка на дружеството на джет, лодка, джакузи, скъпо шампанско, храни, и други луксозни стоки.

По-рано днес защитата на подсъдимите поиска от съда да не се дава ход на делото и да се прекрати наказателното производство поради процесуални нарушения в обвинителния акт.

На днешното заседание Топлофикация-София предяви граждански иск към Валентин Димитров за имуществени вреди за повече от 1,6 млн. лв.

През септември бе даден ход на делото срещу Валентин Димитров, Георги Рогачев, Емил Антонов, Лина Абланска и Мая Стоилова за присвояване на около шест милиона лева от дружеството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:32 | 12.09.22 г.
fallback