fallback

Преглед на печата за 5 ноември

08:07 | 05.11.08 г.
Автор - снимка
Създател

Шефът на "Булгартабак" отива на съд за укритите данъци

в. Сега

Второто дело срещу Лачев - за присвояване от холдинга, още чака експертизи

Шефът на "Булгартабак" Христо Лачев ще се изправи пред Софийския градски съд по първото си дело - за укритите данъци за 2004, 2005 и 2006 г. Става дума за 128 649 лв. задължения за имоти около София, в Сапарева баня, в Банско и по Черноморието. Разследването, което продължи половин година, е приключило. Ангел Илиев от Софийската градска прокуратура вече пише обвинителния акт, обясни самият той пред "Сега". За укриване на данъци в особено големи размери Наказателният кодекс предвижда от 3 до 8 години затвор и конфискация на част или на цялото имущество.

Българите подпалиха телефоните на пенсионните фондове

в. Новинар

Телефоните на пенсионните фондове прегряват с въпроси на паникьосани осигурени граждани дали не е по-изгодно да изтеглят спестяванията си, научи "Новинар" от фондове. В момента заради кризата те отчитат спад в доходността си, което е нормално, обясниха експерти. Много възрастни хора звънели по няколко пъти на ден, обезпокоени за парите си. Те настоявали служителите във фондовете да им гарантират, че за спестяванията им няма никаква опасност. Други пък съобщавали, че ще изтеглят парите си, защото по време на криза е много по-добре да разполагат с налични пари, които да похарчат за нещо в домакинството.

10 000 българи си търсят работа в Европа

в. Новинар

Близо 10 000 българи си търсят работа в Европа, научи „Новинар”. Те са се регистрирали в Европейската служба за намиране на работа (EURES) в периода от началото на годината до края на октомври. Освен системни инженери и програмисти в ЕС продължават да търсят готвачи, хигиенисти и обслужващ персонал в туризма, обясниха от Агенцията по заетостта. Около 20 български водолази пък са започнали работа в Норвегия по оферта на службата. Заплатите са различни в отделните страни от ЕС и зависят от специалността, квалификацията и конкретния трудов договор на наетия работник. Така например работодатели от Словения търсят електротехници срещу нетна заплата до 2400 евро на месец.

Несебър не се отказва да застрои Иракли

в. Сега

Новият общ устройствен план на община Несебър отново предвижда пълно застрояване на все още девствената местност Иракли, признаха от администрацията. Планът е вече готов и до края на годината ще бъде предложен за обсъждане от обществеността и местния парламент. "По въпроса за Иракли няма спор, че строителство там ще има", декларира главният архитект на общината Валентин Димов. Той каза, че и избраната миналата година нова общинска администрация в Несебър също се застъпва за строителството в местността и не смята да ревизира взетите от предишната власт решения. 

По 200 лв. на калпак за цифрова телевизия

в. Стандарт

По 200 лева ще излезе на калпак новата цифрова телевизия. Това стана ясно след първото заседание на Съвета за електронни медии с новото ръководство.

Цифровизацията у нас ще започне постепенно от 2009 година и ще трябва да приключи 3 години по-късно по искане на ЕС, напомниха от медийния регулатор. Всеки българин ще трябва да се бръкне с от 100 до 200 лева, за да адаптира телевизора си.

Фалшивият подпис на Борисов - в центъра на масова схема

в. Дневник

Нови шест-седем случая на кражби на общински имоти чрез фалшифициране на подписа на кмета бяха предадени от Бойко Борисов на прокуратурата. От началото на годината измамите с подправен подпис на Борисов върху договори за продажба на парцели са повече от десет, или поне толкова е огласила общината. Този път кметът, който лично връчи документите на главния прокурор Борис Велчев, не пожела да каже за какви имоти става дума в последните случаи и кой е замесен с аргумента, че разследването предстои. Това са парцели от по 14 дка, по 2.5 дка из цяла София, чудим се какво да правим, че да не ги продадат, каза вчера Борисов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:33 | 11.09.22 г.
fallback