fallback

МДКЦ Биочек: Здравеопазването е най-сигурният сектор по време на криза

Компанията планира отваряне на три нови центъра в Пловдив, Варна и Бургас

15:35 | 04.11.08 г.
Автор - снимка
Създател

Стефанос Михмидис, снимка: Investor.bg

Здравеопазването е най-сигурният сектор, в който може да се инвестира по време на криза, заяви днес Стефанос Михмидис, изпълнителен директор на Медицински диагностично-консултативен център Биочек, по време на официалното представяне на дружеството на БФБ-София. От днес на борсата стартира търговията с акциите на компанията.

„Листването на борсата е начин за нас да продължим да се развиваме. През следващата година планираме да отворим три нови центъра в Пловдив, Варна и Бургас. Същевременно ще работим и в посока повишаване на качеството на услугите и предоставяне на нови такива. Планираните иневстиции за следващата година са около 5 млн. лв. по предварителни разчети“, каза още Михмидис.

На въпрос на Investor.bg дали ниският бюджет, който българското правителство отпуска за здравеопазване в сравнение с други европейски държави, пречи и на частните клиники или по-скоро им помага, като пренасочва клиенти от нискокачествените държавни услуги към частния сектор, Михмидис отговори: „Правителството отпуска бюджет на Здравната каса, а ние работим със Здравната каса, така че ако има повече субсидии и респективно цените на лекарствата се покачват по-бавно, това е добре и за нас“.

„Държавните клиники не са ни пряка конкуренция, тъй като клиентите ни са различни. Навсякъде по света има хора, които предпочитат да платят повече пари за по-качествена услуга. Това не е само в България“, коментира той.

Медицинският диагностично-консултативен център Биочек функционира от януари 1999 г. в София. Общите приходи от дейността на дружеството за 2007 г. възлизат на 822 хил. лв. спрямо 994 хил. лв. за 2006 и 976 хил. лв. за 2005 г., показват данните от проспекта, представен от БФБ-София. Нетната печалба за миналата година възлиза на 65 хил. лв. в сравнение с 95 хил. лв. за 2006 и 150 хил. лв. за 2005 г.

Емисията на дружеството е в размер на 930 900 лв., разпределени в 930 900 броя обикновени акции с номинална стойност от 1 лев всяка, а присвоеният борсов код е M6D. Днес нямаше сключени сделки с акции на компанията.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:59 | 11.09.22 г.
fallback