fallback

БНБ издаде шест лиценза за извършване на налични парични преводи

Подадените заявления през май тази година бяха общо 12

15:19 | 31.10.08 г.
Автор - снимка
Създател

Днес Управителят на БНБ Иван Искров връчи лицензии за извършване на налични парични преводи на територията на Република България на шест дружества, съобщиха от институцията.

Компаниите са МаниГрам Пеймънт Систeмс България ЕООД (дъщерно дружество на MoneyGram Payment systems, Inc., САЩ), Койнстар Мани Трансфър (България) ЕООД (дъщерно дружество на Coinstar Money Transfer, Великобритания), Мастер Енвиос България ЕООД (дъщерно дружество на Master Envios Unidos SA, Испания), Банксервиз АД, Чейндж-Център България ЕООД и М Секюрд ООД.

Услугите на Western Union ще бъдат предоставяни чрез агенти на Western Union International Bank GmbH (WUIB), която ще извършва дистанционно дейността по налични парични преводи на територията на Република България на основание на лиценз от Австрийската комисия за надзор на финансовите пазари, се казва още в съобщението. БНБ бе уведомена за това от Австрийската комисия за надзор на финансовите пазари.

В края на месец май бяха подадени заявления за издаване на лиценз за извършване на дейност по налични парични преводи от общо 12 дружества.

Българската народна банка издава за първи път лицензии за извършване на налични парични преводи съгласно изискванията на Закона за изменение и допълнение на Закона за паричните преводи, електронните платежни инструменти и платежните системи, обнародван през февруари тази година.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:45 | 12.09.22 г.
fallback