fallback

Преглед на печата за 31 октомври

08:00 | 31.10.08 г.

Няма кой да чисти снега от магистрала "Тракия" в. Сега

Подготовката за зимния сезон изостава и това ще доведе до сериозни проблеми по пътищата, стана ясно по време на заседание на комисията по бедствия и аварии вчера. Според шефа на дирекция "Охранителна полиция" в МВР главен комисар Живко Желев все още няма сключен договор за зимно поддържане на магистрала "Тракия" в отсечката София-Пазарджик. И по останалите отсечки от републиканската пътна мрежа ще се появят проблеми. Причината според главен комисар Желев е, че едва 25% от фирмите за зимно поддържане са заявили готовност за работа през зимата. Голяма част от тях твърдят, че дори с платените им наскоро авансово средства няма да могат да се подготвят за зимата.

Никой не гарантира парното на софиянци в. Сега

Казусът с дълговете на "Топлофикация София" към "Булгаргаз" изпадна в пълна безтегловност. Няма никаква яснота как ще бъдат разплатени натрупаните 55 млн. лв. задължения, след като държавата спря опита на общината да отпусне парите. В същото време "Булгаргаз" продължава да чака сумата накуп, за да може да гарантира доставките. Това се разбра след поредния задочен сблъсък между съакционерите в топлофикационното дружество - общината и енергийното министерство. И двата лагера не гарантираха на столичани, че ще имат парно при падане на температурите.

Държавата може да изкупи целия вътрешен дълг, ако се наложи в. Дневник

Правителството е готово да изкупи всички налични държавни ценни книжа по вътрешния дълг. Това съобщи финансовият министър Пламен Орешарски на пресконференция в Министерски съвет, посветена на бюджет 2009. Действието не е належащо и е резервна мярка, с която да се влее ликвидност в икономиката, поясни министърът. Tой заяви, че за целта ще са необходими около 1.5 млрд., без да уточни валутата*. Справка на Дневник показва, че към края на септември емитираните ДЦК на вътрешния пазар са за 3.033 млрд. лв. В момента основните държатели на ДЦК са банките, пенсионните и взаимните фондове.

Проектът "Супер Бургас" заляга в новия ОУП на града в. Дневник

Проектът "Супер Бургас", който бе изработен от колектив бургаски архитекти в средата на миналата година и цели да отвори града към морето с изцяло нова визия на крайбрежната зона, заляга в разработката на бъдещия Общ устройствен план /ОУП/ на град Бургас. Ръководителят на екипа, разработил "Супер Бургас" бургаският арх. Николай Ликоманов бе привлечен за консултант от колектива "Гео Щрих", който ще проектира общия план. Това бе обявено на първата работна среща на ангажираните с проекта специалисти и институции.

Данъците във фризера поне за година в. Стандарт

Няма да вдигаме данъците. Това обеща премиерът Сергей Станишев. Много страни от ЕС увеличават налозите заради световната финансова криза, като Ирландия, която вдига и ДДС-то, но в България това няма да се случи, категоричен бе министър-председателят. Не сме в тежко положение и това трябва да се отчете като наш плюс, добави Станишев. По думите му за разлика от други страни у нас финансовата система е много по-стабилна и банковата система е в добро състояние.

Рекламата на туризма в интернет била зле в. Новинар

Рекламата на България като туристическа дестинация в интернет изостава много, а близо 75 процента от пътуващите правят първоначално онлайн проучване на мястото, което смятат да посетят. Това заяви вчера Георги Филипов, управител на рекламна агенция. По думите му е недопустимо официалната страница на Държавната агенция по туризъм да няма версия на английски език, а в руската версия на сайта страната ни да се рекламира само с три обекта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:18 | 03.09.22 г.
fallback