fallback

Украинската Смарт груп с интерес за оператор и собственик в Кремиковци

Очаква се утре представители на компанията да имат среща с министъра на икономиката Петър Димитров

18:04 | 30.10.08 г.
Автор - снимка
Създател

Представители на украинската компания „Смарт груп“ са заявили днес пред зам.- министъра на икономиката и енергетиката Нина Радева интерес да станат оператор в „Кремиковци“ АД и впоследствие собственик, каза председателят на КНСБ в комбината Васил Яначков след срещата на синдикалните лидери с министъра на икономиката в Министерския съвет.

Очаква се утре представители на компанията да имат среща с министъра на икономиката Петър Димитров, каза Яначков, цитиран от БТА.

„Смарт груп“ е потвърдила интереса си към целия комбинат, включително и към коксохимическото производство, каза Яначков. Синдикатите са поискали от министъра на икономиката, след като компанията внесе офертата си, до десет дни - времето, в което може да издържат доменните пещи и коксохимичното производство, да има решение от страна на държавата по какъв начин фирмата ще влезе като оператор.

След като министърът и синдиците си изяснят намеренията, държавата да поеме определени ангажименти в посока на подкрепа на инвеститора, с които да се гарантират техните вложения, каза Яначков.

Синдикалните лидери казаха, че е постигнато решение за изплащане на августовските и септемврийските заплати. Сега синдикатите ще имат среща със синдиците и ръководството на комбината, на която ще се конкретизира изпълнението на това решение. Според Яначков напълно реално е заплатите да се изплатят до края на следващата седмица.

Протестите на кремиковските металурзи продължават и утре от 8 часа пред Министерството на икономиката и енергетиката. Синдикатите искат също и срещи с държавния глава и в парламента.

Свързани компании:

Кремиковци АД /в несъстоятелност/(4KW)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:24 | 07.09.22 г.
fallback