fallback

Правителството отпуска над 2,6 млн. лв. за път до проект на Кнауф България

Средствата ще бъдат използвани за изграждане на близо 2 км общински път край с. Медникарово, който е в индустриалната зона на община Гълъбово

17:41 | 30.10.08 г.

Правителството ще подкрепи с 2,656 млн. лв. инвестиционния план на „Кнауф България”, съобщиха от правителствения пресцентър. Средствата ще бъдат използвани за изграждане на близо 2 км общински път край с. Медникарово, който е в индустриалната зона на община Гълъбово.

В Гълъбово дружеството изгражда завод за производство на гипсови плоскости. В реализирането на проекта ще бъдат инвестирани близо 54 млн. евро. Фабриката трябва да е готова в средата на следващата година и в нея ще работят около 100 души.

Очакваното годишното производство е 30 млн. кв. м плоскости, като голяма част от продукцията ще бъде за износ.

Заводът ще работи по нова безотпадъчна технология, която е свързана с използването на голяма част от продукт, получаващ се във въглищните енергийни централи на „Марица Изток”. С новите екологични технологии годишно ще се оползотворяват около 350 хил. тона от него.

„Кнауф България” е дъщерно дружество на германската Knauf. Досега компанията, специализирала се в производството на изделия за сухо строителство, мазилки, подови настилки и други, е инвестирала у нас над 20 млн. евро.

Общинският път ще улесни и останалите инвеститори в индустриалната зона на Гълъбово – ТЕЦ „Марица Изток 3”, „Мини Марица Изток”, „Енел Марица Изток 3” и други, се посочва още в съобщението.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:49 | 09.09.22 г.
fallback