fallback

Плащат субсидиите на млекопроизводителите през първата половина на декември

44 млн. лева са за подпомагане производството на краве мляко и 16 млн. лв. - за субсидиране производството на овче мляко

12:30 | 30.10.08 г.
Автор - снимка
Създател

Плащането на субсидиите за млекопроизводителите ще се осъществи в периода от 1 до 15 декември 2008 г., като подпомагането ще бъде в размер на 22,85 евро за тон мляко на база разпределена квота, заяви министърът на земеделието Валери Цветанов, съобщиха от земеделското ведомство.

От предвидената държавна помощ от общо 60 млн. лева, 44 млн. лева са за подпомагане производството на краве мляко и 16 млн. лв. - за субсидиране производството на овче мляко, е посочил Цветанов.

Той е допълнил, че за следващата 2009 г., освен подпомагането на единица площ, се предвижда и подпомагане за брой животни, съгласно предвидените промени в Закона за подпомагане на земеделските производители, които се очаква да бъдат гласувани скоро на второ четене в Народното събрание.

Подпомагането според броя животни ще стане възможно след акредитацията пред декември на Системата за идентификация на животните.

Зам.-министър Бюрхан Абазов е уточнил, че отпусканите 60 млн. лв. държавна помощ за сектор „Животновъдство” са предвидени само за 2008 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:01 | 05.09.22 г.
fallback