fallback

Премиерът и управителят на БНБ ще се отчитат на три месеца пред НС

Правителството трябва също да предвиди в бюджета за 2009 г. мерки за съхраняване на макроикономическата и финансова стабилност

11:04 | 30.10.08 г.
Автор - снимка
Създател

Премиерът и управителят на БНБ да представят на Народното събрание на всеки три месеца или при възникване на необходимост информация за икономическото развитие на страната и за осъществяваните от тях политики и мерки, решиха народните представители във връзка с обсъждането миналия петък в парламента на правителствената политика в условията на световна финансова криза.

Правителството трябва също да предвиди в бюджета за 2009 г. мерки за съхраняване на макроикономическата и финансова стабилност и за запазване на условията за икономически растеж.

Парламентът дава положителна оценка на доброто взаимодействие между Министерския съвет и БНБ в осъществяването на необходимите мерки за преодоляването и намаляването на въздействията на световната финансова криза върху банковата система и икономиката на България.

По-рано днес депутатите одобриха на второ четене промени в Закона за гарантиране на влоговете в банките, с които се увеличава размерът на гаранцията върху банковите влогове на физически лица от 40 хил. лв. на 100 хил. лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:36 | 07.09.22 г.
fallback