fallback

Очакват 5,5 млн. лв. приходи от ловен туризъм за 2008 г.

Сега у нас в този сектор се инвестират 20 млн. лв. годишно

16:57 | 29.10.08 г.
Автор - снимка
Създател

Над 5,5 млн. лв. се очаква да бъдат приходите от ловния туризъм у нас за тази година, което е с 500 хил. лв. повече от миналата, заяви заместник-председателят на Държавната агенция по горите Йордан Радославов на пресконференция в Международен панаир Пловдив.

От началото на годината до сега са добити 115 трофея от благороден елен, от тях 32% са получили златни медали, а само 10% са били под минимума за златно, сребърно или бронзово отличие, се посочва в съобщение на панаира по повод започваща днес Национална трофейна изложба в панаирния комплекс.

Броят и качеството на представените трофеи показват, че стопанисването на дивечовъдните участъци в страната е било на изключително високо ниво, коментира проф. Нино Нинов, ректор на Лесотехническия университет и президент на Комисията за ловни трофеи и изложби към Световния съвет по лова и опазване на дивеча.

Според него след няколко години България отново ще стане водеща в Европа в областта на ловния туризъм.

Сега у нас в този сектор се инвестират 20 млн. лв. годишно. 10 млн. дава Държавната агенция по горите, още толкова – Националното ловно-рибарско сдружение. Целта на инвестициите са да се подобрят базата, услугите, атракциите и състоянието на дивеча. Ще се разкрият и нови дестинации за ловен туризъм, с което се очаква да се увеличат приходите от него.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:08 | 11.09.22 г.
fallback