fallback

Млекопроизводители пак протестираха, искат оставката на Валери Цветанов

Председателят на Асоциацията на млекопроизводителите призовава фермерите да не прекъсват исканията си за държавно подпомагане на сектора

15:24 | 29.10.08 г.
Автор - снимка
Създател

Протестиращи днес млекопроизводители пред сградата на Министерство на земеделието и храните (МЗХ) дадоха ултиматум на министър Валери Цветанов да излезе и да обяви публично оставката си. От пресцентъра на МЗХ поканиха представителите на Асоциацията на млекопроизводителите - организатор на протеста, на разговор с министъра в сградата на министерството.

Протестиращите отхвърлиха предложението и се преместиха на самия бул. „Христо Ботев“ на пресечката с ул. „Позитано“, където блокираха движението, предаде БТА.

Не сме дошли тук да пием кафе с министъра, а да си свършим работата, коментира председателят на асоциацията Андриян Цаконски.

Протестът продължава с призиви за оставка. Настроението на митингуващи подгрява многочислен духов оркестър.

Участници в протестните действия са няколкостотин фермери от цялата страна, които искат „ясни отговори за бъдещето на животновъдния сектор в България“. Председателят на Асоциацията на млекопроизводителите призовава фермерите да не прекъсват исканията си за държавно подпомагане на сектора.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:28 | 14.09.22 г.
fallback