fallback

Две хиляди винетки за живеещите в „синя зона“ са издадени досега

Таксата за една година е 70 лева

14:29 | 29.10.08 г.
Автор - снимка
Създател

За живеещите в района на „синя зона“ в столицата вече са издадени 2000 винетни стикера, за които има подадени молби, каза изпълнителният директор на „Паркинги и гаражи“ Николай Александров, предаде БТА.

Винетните стикери бяха въведени с промяна в наредбата за паркиране на Столичната община за живеещите по улици за кратковременно паркиране.

Таксата за една година е 70 лева.

В началото на септември „Паркинги и гаражи“ разпространиха 20 000 информационни листовки за живеещите в районите на „синя зона“.

По думите на Александров вече е започнало поставянето на скоби на колите на живеещите в „синя зона“, които не са изпълнили условието за подаване на молба за винетен стикер и поставянето на такъв на предното стъкло по автомобила.

Винетните стикери осигуряват възможност на притежателя да паркира в „синя зона“, без да заплаща такса в рамките на две пресечки по улицата, на която живее.

На днешното заседание на комисията по транспортна инфраструктура на Столичния общински съвет (СОС) беше решено да се осигури възможност на две репатриращи коли на „Паркинги и гаражи“ да преминават по ул. „Граф Игнатиев“, за да отстраняват паркиралите неправомерно автомобили. По предложение на заместник-кмета по транспорт Велизар Стоилов ще бъде усилено извозването на неправилно паркирали автомобили по ул. „Г. С. Раковски“ с цел да бъдат освободени всички платна за движение.

Предстои да бъде променена заповедта за забрана за движение на репатриращи автомобили по пешеходната част на бул. „Витоша“, с цел извозването на неправомерно паркиралите автомобили около пресечките на булеварда. Съветниците препоръчаха да се работи и по освобождаването от паркирали автомобили на ул. „Позитано“.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:52 | 08.09.22 г.
fallback