fallback

Стара планина със спад на неконсолидираната печалба от 64 на сто

20:24 | 28.10.08 г.
Автор - снимка
Създател

Стара планина Холд бележи спад на неконсолидираната си печалба от 64 на сто за деветмесечието, показва отчетът за дейността на дружеството, публикуван в Бюлетин Investor.bg.

За първите девет месеца на годината Стара планина Холд отчита печалба в размер на 1,15 млн. лв., при положение, че година по-рано положителният финансов резултат е възлизал на 3,22 млн. лв. Основна причина за по-ниската печалба е драстичният спад на „приходите от положителни разлики от операции с финансови активи и инструменти“, които са едва 3 хил. лв. За сравнение, година по-рано това перо е донесло 2,3 млн. лв. от неконсолидираната печалба на дружеството.

Разходите за дейността на Стара планина бележат повишение от 345 хил. лв. за първите девет месеца на 2007 година до 369 хил. лв. през тази. Значително обаче е увеличението на паричните средства на холдинга, които се увеличават четирикратно до 807 хил. лв. Касовата наличност и средствата в банкови смерки се увеличават над 12 пъти от 52 хил. лв. преди година до 640 хил. лв. през настоящия отчетен период.

Заедно с отчетите си за деветмесечието, от Стара планина публикуваха и съобщение за приключване на процедурата по обратно изкупуване на акции на дружеството. Периодът на изкупуването е бил от 15 до 27 октомври, като за този период за изкупени 0,5 на сто от капитала на дружеството при средна цена от 2,34 лв. на акция. Общата стойност на сделките по обратно изкупуване е възлязла на близо 246 хил. лв.

Днес по позицията на Стара планина бяха прехвърлени 11 850 акции, като беше отчетено повишение на пазарната капитализация от 2,1 на сто до 2,10 лв. на акция. От началото на годината обаче цената на дяловете на дружеството са регистрирали спад от 72 на сто.  

Свързани компании:

Стара планина холд АД(SPH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:35 | 04.09.22 г.
fallback