fallback

Еврохолд България ще гарантира заема на Евролийз Ауто към Deutsche Bank

Общото събрание на акционерите прие и решение за създаване на дъщерно дружество Евролийз Холдинг ЕООД в Кралство Холандия

14:27 | 27.10.08 г.

Общото събрание на акционерите на Еврохолд България е взело решение дружеството да стане гарант на своето дъщерно дружество Евролийз Ауто АД относно спазване и изпълнение на задълженията по договорите му, свързани с осигуреното международно финансиране на лизинговото дружество от страна на Deutsche Bank, съобщи Еврохолд.

Договорът за поръчителство е на стойност до 195 000 000 евро, и включва: поемането на задължения от страна на Еврохолд по договора за поръчителство в полза на Дойче Банк А.Г. - клон Лондон, в качеството й на Агент на финансиращите страни, както и поръчителство от Еврохолд България АД в полза на всички други лица, които впоследствие могат да бъдат определени като главни кредитори в рамките на общата схема на финансиране.

Общото събрание на акционерите прие и решение за създаване на дъщерно дружество Евролийз Холдинг ЕООД (EUROLEASE HOLDING B.V.), в Кралство Холандия, което да консолидира лизинговите операции на Еврохолд България чрез прехвърляне в него посредством непарична вноска (апорт) на притежаваните от „Еврохолд България”АД акции от капитала на Евролийз Ауто АД – България, Евролийз Ауто АД – Румъния и Евролийз Ауто – Македония.

Еврохолд БългарияАД ще прехвърли собствеността си върху притежаваните от Еврохолд България АД акции от капитала на трите дъщерни лизингови дружества чрез апортна вноска в капитала на Евролийз Холдинг ЕООД.

Създаването на лизинговия холдинг е част от дългосрочната стратегия на Еврохолд България, започнала в края на 2007 година, целяща създаването на 3 подхолдинга, които функционално да обединят дъщерните дружества на холдинга според трите най-съществени направления в неговия бизнес – застраховане, лизинг и продажба на автомобили.

Днес над 23 616 хил. акции от капитала на Еврохолд смениха притежателя си, в резултат на което цената им падна до 2,16 лева или с 10% по-евтино.

 

 

Свързани компании:

Еврохолд България АД(EUBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:20 | 09.09.22 г.
fallback